Dutch English French German Hungarian

Off road

Boek onze off-road trip en ontdek zo de echte schoonheid van het Hongaarse binnenland. Diverse formules zijn mogelijk, neem voor meer info dus even contact met ons op ...

Huisje Weltevree

5% korting bij boeking van ons vakantiehuisje, geschikt voor 6 personen. Het huisje is voorzien van de nodige moderne voorzieningen en ligt naast onze B&B.

Vroegboekkorting

Reserveer nu 4 of meer nachten in een van onze gastenkamers en je krijgt 10% korting. (niet cummuleerbaar met andere acties)

Kinderen gratis

Kinderen tot 8 jaar verblijven gratis* (*op de gastenkamer van de ouders).  

vulkaankegels TihanyHet Balaton Uplands National Park is een droomachtige plaats van ongerepte omgeving. Vanaf het schiereiland Tihany tot aan de moerassen van Kis-Balaton is dit Hongaarse natuurgebied gevestigd. De totale oppervlakte van het park is ongeveer 56.000 hectare. Bijzonder interessant is een wandeling langs het rode zandsteenpad gelegen in de onmiddellijke nabijheid van Balatonalmádi stad. Veel gebouwen zijn gemaakt van rode zandsteen, zoals de Kapel van de Heilige Dexter. Het is een geweldig startpunt voor het verkennen van het nationale park. Zelfs overblijfselen en fossielen uit het plioceen, toen de Pannonische Zee West-Hongarije, Slowakije en Oostenrijk begrenste, kan je vinden tijdens een excursie door het Balaton Highlands National Park.

Het kraterachtige landschap in het park is het resultaat van vulkanische activiteiten langs de geisers, die voorheen actieve vulkanen. waren. De Keszthely Mountains National Park is een onderdeel van het nationale park. Hier vind je zeldzame planten en een prachtig uitzicht over het meer, met name vanuit de uitkijktoren van Garga.
 
In het park zijn er verschillende wandelroutes, de langste van de drie wandelingen is 9 km:
  • Vanaf de abdijkerk loopt de blauwe route langs het binnenmeer naar de vulkaankegels, waaronder Aranyház. Deze kegel heet zo vanwege haar gouden uitslag.
  • De rode wandelroute begint bij de binnenhaven. Hij loopt langs de noordwest kant van het schiereiland en brengt je langs rotsen, vulkaankegels en lavendelvelden.
  • De gele route brengt je helemaal tot rust via een lange wandeling door het bos.
Het natuurreservaat zelf kan je enkel onder begeleiding bezoeken en dit bezoek dient gereserveerd te worden.