Dutch English French German Hungarian

Off road

Boek onze off-road trip en ontdek zo de echte schoonheid van het Hongaarse binnenland. Diverse formules zijn mogelijk, neem voor meer info dus even contact met ons op ...

Huisje Weltevree

5% korting bij boeking van ons vakantiehuisje, geschikt voor 6 personen. Het huisje is voorzien van de nodige moderne voorzieningen en ligt naast onze B&B.

Vroegboekkorting

Reserveer nu 4 of meer nachten in een van onze gastenkamers en je krijgt 10% korting. (niet cummuleerbaar met andere acties)

Kinderen gratis

Kinderen tot 8 jaar verblijven gratis* (*op de gastenkamer van de ouders).  

Buffelreservaat Balaton nationaal park

Het buffelreservaat, in de buurt van Kis-Balaton is een beschermd gebied sinds 1962, en is gelegen aan de zuidwest kant van het Balatonmeer. Het reservaat is gemakkelijk bereikbaar dankzij de nabijheid van de snelwegen M7 Nagykanizsa Letenuye en zuidoever E71. In het zuiden van de stad Fenyvespuszta Balatonmagyaród, nabij het stadje van Zalakaros, is het reservaat gevestigd, vanaf de snelweg staat het goed aangegeven met borden.

Het reservaat toont een van de oudste rassen van de Hongaarse dieren, de Indiase buffel in zijn natuurlijke habitat. Deze dierensoort  leeft al enkele eeuwen in het Hongaarse Karpatenbekken. Op de weilanden naast het moerasgebied van het Kis-Balaton werden ze voor het eerst in 1800 door de familie van graaf Festetics gehouden. Ze dienden als huisdieren voor hun melk-en vleesproductie. Vandaag is de buffel is een toeristische attractie. Zij behoren tot de laatste exemplaren van hun soort, in de rest van Europa zijn ze bijna uitgestorven. Sinds de bescherming van de regio in 1992 steeg de buffelpopulatie van 16 naar 200. Sommige van de dieren werden verplaatst naar de andere regio's van het land vanwege de beperkte grasland in het park. Er zijn ongeveer 100 buffels het reservaat van Kis-Balaton.

De bezoekers van het buffelreservaat kunnen ook meer te weten komen over hun geschiedenis, het verleden van de regio en de observatie van de dieren. Het tentoonstellingscentrum dat geopend werd in 2002 zal je meer vertellen over de buffels, over de oorsprong van soorten en de regio zelf.