Dutch English French German Hungarian

Off road

Boek onze off-road trip en ontdek zo de echte schoonheid van het Hongaarse binnenland. Diverse formules zijn mogelijk, neem voor meer info dus even contact met ons op ...

Huisje Weltevree

5% korting bij boeking van ons vakantiehuisje, geschikt voor 6 personen. Het huisje is voorzien van de nodige moderne voorzieningen en ligt naast onze B&B.

Vroegboekkorting

Reserveer nu 4 of meer nachten in een van onze gastenkamers en je krijgt 10% korting. (niet cummuleerbaar met andere acties)

Kinderen gratis

Kinderen tot 8 jaar verblijven gratis* (*op de gastenkamer van de ouders).  

otterpark-LbodIn het prachtige natuurgebied met unieke meren van meer dan 100 jaar oud, leeft de grootste otterkolonie van Europa. Bezoekers van het park kunnen de otter in zijn natuurlijk habitat bekijken. De otters spelen de hoofdrol in dit natuurgebied, maar daarnaast kan je ook nog vele andere soorten dieren zien, zoals diverse watervogels en de zwarte ooievaar.

Lábod ligt op ongeveer 75 km van onze locatie. Dit park bevindt zich op zo'n uurtje rijden van onze locatie en is goed te combineren met een bezoek aan het vogelpark in Zsippó of met een bezoek aan Kaposvár.

De laatste 2 km gaat over een hobbelige zandweg, het natuurgebied in. We zijn hier geweest en het was zeker de moeite waard als je van natuur houd. We kwamen hier de ringslang tegen, althans een baby uitvoering van maar 20 cm.Deze slang is niet giftig.

Hieronder info uit wikipedia ©

De ringslang (Natrix natrix) is een slang uit de familie gladde slangen (Colubridae) en de onderfamilie Natricinae of eierlevendbarende waterslangen. De ringslang heeft een groot verspreidingsgebied in Europa en komt ook voor in Nederland en België, net als de gladde slang en de adder. De ringslang is hier in veel streken het enige reptiel, de slang is ongevaarlijk en niet giftig voor de mens. Het is een schuwe en rustige soort die zelfs bij directe bedreiging maar zelden bijt.

De ringslang kan een lengte bereiken van meer dan een meter en is betrekkelijk eenvoudig te onderscheiden aan de kleuren en de kenmerken van de ogen. Op het menu staan voornamelijk kikkers die langs de oevers van verschillende wateren buitgemaakt worden.

Binnen Europa heeft de ringslang een grote verspreiding en komt daarnaast ook voor in delen van Afrika en Azië. De ringslang is sterk aan water gebonden vanwege de aquatische levenswijze en wordt zelden ver uit de buurt van een waterbron aangetroffen.