Dutch English French German Hungarian

Off road

Boek onze off-road trip en ontdek zo de echte schoonheid van het Hongaarse binnenland. Diverse formules zijn mogelijk, neem voor meer info dus even contact met ons op ...

Huisje Weltevree

5% korting bij boeking van ons vakantiehuisje, geschikt voor 6 personen. Het huisje is voorzien van de nodige moderne voorzieningen en ligt naast onze B&B.

Vroegboekkorting

Reserveer nu 4 of meer nachten in een van onze gastenkamers en je krijgt 10% korting. (niet cummuleerbaar met andere acties)

Kinderen gratis

Kinderen tot 8 jaar verblijven gratis* (*op de gastenkamer van de ouders).  

marktenOp de markt is je geld meer waard ... Dat geldt zeker nog in Hongarije. Op de wekelijkse markt bieden verschillende handelaar er hun produkten aan. Maar je vindt er ook produkten van eigen kweek, tegen een veel lagere prijs dan bijvoorbeeld in de winkel. Dit geld vooral voor groenten, fruit en bloemen. Ook langs de weg kun je verschillende kraampjes met produkten uit eigen kweek vinden.

 

Er zijn in onze buurt verschillende markten die u kunt bezoeken:

Markt Tab

Op woensdagochtend is er in het nabij gelegen dorp Tab een leuke markt. Je vindt er vanalles zoals kleding, schoenen, juwelen, lingerie, ... Maar ook gereedschap, bloemen en planten, groenten en fruit.

En als je dan toch in Tab bent, loont het zeker de moeite om er langs de andere winkeltjes te struinen. En een tip van onze kant, ga zeker eens binnen in het zaakje naast de OTP-bank. Ze hebben er lekker gebak dat je zeker zal smaken.

Tab ligt op ongeveer 15 minuten rijden van onze locatie.


Boerenmarkt Ráksi

Deze markt is een nieuw initiatief in onze regio. Ráksi is een klein plaatsje gelegen langs de weg naar onze provinciehoofdstad Kaposvár. Op deze speciale markt worden alleen maar ambachtelijke producten verkocht zoals diverse soorten jam, siropen, worsten, spek en producten uit eigen kweek. Verder vind je er ook heel wat handwerk zoals handgemaakte potten, kruiken en decoratie of houten keukenhulpjes zoals plankjes, houten lepels. Maar ook gevlochten manden en korven en prachtig borduurwerk.

Kortom plan je een uitstapje naar Kaposvár op zaterdag, dan is een tussenstopje in Ráksi zeker aan te raden.

Ráksi ligt op een kwartiertje rijden van onze locatie en op 21 kilometer van Kaposvár.


Markt Fonyód

Op woensdagochtend is er in Fonyód een leuke markt. Je vindt er vanalles zoals kleding, schoenen, juwelen, lingerie, ... Maar ook gereedschap, bloemen en planten, groenten en fruit. De mark is ook op vrijdagvoormiddag, telkens van 7u tot 13u.

Fonyód ligt op ongeveer 35 minuten rijden van onze locatie.


Markt Tamási

Op donderdagochend is er in Tamási een grote markt. Maar je moet er wel vroeg wezen, want mensen komen van ver voor een bezoek aan deze markt. Je vindt er vanalles zoals kleding, schoenen, juwelen, lingerie, ... Maar ook gereedschap, bloemen en planten, groenten en fruit.

Even verder dan de markt, loont het de moeite om het centrum te bezoeken. Je vindt er diverse winkels, want Tamási is een grote plaats voor Hongaarse normen. Loop zeker ook even door tot aan de Penny-market. Er tegenover vind je namelijk een klein koffiehuisje met echt onwaarschijnlijk lekker gebak. Alleen al daarvoor is het waard om te rijden.

Tamási ligt op ongeveer 40 minuten rijden van onze locatie.


Markt Kaposvár

Op vrijdagochend is er in Kaposvár een grote markt. Vroeg zijn is ook hier de boodschap. Je vindt er vanalles zoals kleding, schoenen, juwelen, lingerie, ... Maar ook gereedschap, bloemen en planten, groenten en fruit.

Even verder dan de markt, loont het de moeite om het historisch centrum te bezoeken. Je vindt er diverse winkels, want Kaposvár is de hoofdstad van de provincie Somogy. Loop zeker ook even door tot bijna aan het einde van de winkelwandelstraat en sla dan links af naar het vernieuwde shoppingcomplex.

Tamási ligt op ongeveer 45 minuten rijden van onze locatie.


Markt Pécs

Voor de zondagsmarkt van Pécs dien je vroeg op te staan. Het is ongeveer een uur en 45 minuten rijden naar de culturele hoofdstad van 2010. De markt sluit rond 13u, maar om alles gezien te hebben loop je makkelijk toch wel anderhalf uurtje.

Deze markt is op te splitsen in twee delen. In het eerste deel verkopen ze alleen maar nieuwe spullen.  Van kleding tot schoenen, van speelgoed tot dieren, van planten over groenten en fruit. Daarnaast is er nog een tweede deel en dat is de vlooienmarkt. En hier verkoopt men alles wat men denkt kwijt te kunnen aan anderen. Gaande van verroest gereedschap tot aftandse meubelen. Maar je moet het een keertje gezien hebben. Verder is er ook nog een automarkt verbonden aan deze markt, deze bevindt zich naast het parkeerterrein. Parkeren kost je ongeveer 500 forint.

Deze markt aan de Megyeri útca ongeveer 3 km ten zuidwesten van het centrum.