Dutch English French German Hungarian

Off road

Boek onze off-road trip en ontdek zo de echte schoonheid van het Hongaarse binnenland. Diverse formules zijn mogelijk, neem voor meer info dus even contact met ons op ...

Huisje Weltevree

5% korting bij boeking van ons vakantiehuisje, geschikt voor 6 personen. Het huisje is voorzien van de nodige moderne voorzieningen en ligt naast onze B&B.

Vroegboekkorting

Reserveer nu 4 of meer nachten in een van onze gastenkamers en je krijgt 10% korting. (niet cummuleerbaar met andere acties)

Kinderen gratis

Kinderen tot 8 jaar verblijven gratis* (*op de gastenkamer van de ouders).  

thermaalbad igalNaast de prachtige natuur, de lekkere wijn en de gastvrijheid staat Hongarije ook bekend voor zijn thermaal en medicinale baden. In de buurt van onze B&B vind je verschillende van deze baden.Wat is er zo bijzonder aan thermaal water?

Thermaal water is een natuurlijke waterbron waarvan de temperatuur 30 graden of hoger is. Daarnaast heb je ook nog thermaal-medicinaal water. Het geneeskrachtige water van 30 graden of meer heeft ook nog een hoog mineraalgehalte waardoor het water voor heelkundige behandelingen geschikt is.

Zo zijn er verschillende behandelingen met medicinaal water:

  • voor reumatische ziektes en ziektes aan de bewegingsorganen
  • voor huid- en gynaecologische klachten
  • voor ontstekingen
  • voor ziektes aan de spijsvertering, botten en het zenuwstelsel.

Natuurlijk zijn de thermaalbaden er ook voor de recreatie, want het is heel ontspannend om in dit heerlijke warme water te zitten en te liggen.


Medicinaalbad in Igal

Dit thermaal-medicnaal bad ligt het dichts bij onze locatie. Op slechts een kwartiertje rijden ben je in dit geweldige kuur- en zwempark.

Het thermaal bad van Igal bestaat uit 2 openlucht thermaalbaden van 32-34 graden, een binnenbad van 25 graden, een Castiglione bad van 25 graden. Daarnaast zijn er voor de kinderen ook nog 3 kinderzwembaden van 30 graden en op de heuvelflank bevinden zich glijbanen. Voor diegene die houden van baantjeszwemmen in wat minder warm water, is er het baantjesbad. Wil je zwemmen in warmer water, dan kan je het ernaast gelegen diepe warme bad nemen.Je kan er ook gebruik maken van de sauna. Voor massages en behandelingen dien je een afspraak te maken.

Meer info

Igali Gyógyfürdő
Rákóczi tér 30
7275 Igal
+36 (82) 372-286
www.igal.hu/furdo


Thermaalbad in Tamási

Het thermaal bad van Tamási is is met zijn 7 hectare één van de grootste termaal baden in Hongarije. Het complex bestaat uit 2 binnen baden en 3 buiten baden. Het zoutgehalte van het water is ongeveer 3000mg/l en bevat chloride, bicarbonaat, broom, fluor en jodium.

Meer info

Tamási Termálfürdő
Hársfa utca 3
7090 Tamási
+36 (74) 471-151
www.tamasistrand.hu


Thermaalbad in Dombóvár

Naast het grote openlucht zwembad hebben ze hier ook een 7 tal thermische baden. Mocht u met uw kinderen naar het strandbad willen hebben zij hier ook een apart bad voor en 6 glijbanen.

Meer info

Gunarasfürdő
Alkotás tér 1
7200 Dombóvár
www.gunarasfurdo.hu


Zwembad in Kaposvár

Het zwembad bestaat uit een thermaalbad, zwembaden en het aquapark Viragfürdő. Het thermaal bestaat uit enkele baden en heeft sauna's en meerdere behandelingen, het zwembad heeft een afmeting van  50 bij 25 meter. Het Viragfürdő heeft 46 water elementen en heeft het grootste zwembad (oppervlakte bijna 3500 m2) van de provincie Somogy. Het heeft 4 glijbanen, geisers, watervallen, grot, bubbelbad, etc. Voor de kinderen zijn er baden met kleine elementen als glijbanen, waterclown en klimelementen.

Meer info

Viragfürdo

Csík Ferenc sétány 1
7400 Kaposvár,
+36 (82) 321-044
www.viragfurdo.com


Thermaalbaden verder weg

Zoals gezegd zijn er ontzettend veel thermaalbaden in Hongarije.

Hieronder vind je een lijstje met linken naar enkele speciale baden, iets verder weg.

Gellért - Boedapest centrum - op ong. 130 km

Vulkaanbad in Héviz - op ong. 60 km

Wij wensen je alvast veel waterpret.