Dutch English French German Hungarian

Off road

Boek onze off-road trip en ontdek zo de echte schoonheid van het Hongaarse binnenland. Diverse formules zijn mogelijk, neem voor meer info dus even contact met ons op ...

Huisje Weltevree

5% korting bij boeking van ons vakantiehuisje, geschikt voor 6 personen. Het huisje is voorzien van de nodige moderne voorzieningen en ligt naast onze B&B.

Vroegboekkorting

Reserveer nu 4 of meer nachten in een van onze gastenkamers en je krijgt 10% korting. (niet cummuleerbaar met andere acties)

Kinderen gratis

Kinderen tot 8 jaar verblijven gratis* (*op de gastenkamer van de ouders).  

Szenna openlucht museumSzenna is een dorp in de provincie Somogy. Rond 1715 kwam het dorp in handen van de familie Esterhazy. Het dorpscentrum van Szenna is een openluchtmuseum dat je mee terug neemt in de tijd. Het dorp is gebouwd rond drie mooie kerkjes. Het openluchtmuseum won in 1982 de Europa Nostra Award.

Verder kan je rond Pasen een lokale traditie aanschouwen. Deze traditie gaat terug tot rond de tweede eeuw na Christus en heet de "besproeiing van de meisjes". Het is een vruchtbaarheidritueel waarbij jongens rond de jonge meisjes lopen en emmers water over hen heen gooien.

Szenna ligt een kwartiertje rijden van Kaposvár, dus ongeveer een uurtje vanuit Andocs. Vanaf het centrum van Kaposvár staat Szenna goed aangegeven. Eenmaal ter plaatsen kan je de auto parkeren op het parkeerterrein vlak voorbij het openluchtmuseum. Via het kleine pad en door het poortje kom je vanzelf bij de kassa.

We hebben dit openluchtmuseum bezocht tijdens het kamp Hongarije en ook de kinderen waren enthousiast over deze plaats.

[flickr set=72157624485195741]